TÚRATOBORZÓ?!

 

 

Kedves Barátaim, volt és leendő Túratársaim!

 

Elérkezettnek látom az időt, hogy néhány gondolatomat megosszam veletek. Mindezt a Füge túrák kapcsán, de az összes hasonló jellegű (azaz több mint egy hetes és csajok nélküli) túrával kapcsolatban, és

csak azzal, amit ÉNSZERVEZEK!

A Füge és utódja a VadKantúra, talán kicsit „férfiasabb”, néha megterhelőbb, mint a családi vagy egyéb túrák, de semmiképpen

NEM VERSENY!

Nincsenek vesztesek (kivéve, aki otthon marad a tv, az újság, asszony,stb..mellett) és nincsenek nyertesek.

A kalandot együtt kell megélni. A „varázst” nem elég várni, hanem tenni kell érte,

MINDENKINEK!

A megfelelő motor és a megfelelő motoros tudás nagyon fontos

DE  ettől sokkal fontosabbak számomra  a következők-

·       ha nem vagy képes a gondjaidat, bánatodat, családodat „otthon” hagyni, (nem a munka telefonon való irányítására gondolok) akkor NE GYERE!

·        ha neked a túra csak presztízs és „munka”, nem tudod az utazás örömét,

a kalandokat és napokat örömmel, jó kedvel megélni akkor az csak pénz és       időpocsékolás  ( a másé is) és  NE GYERE!

·       ha a saját és mások hülyeségét nem tudod vidáman kezelni vagy elnézni, megsértődsz vagy duzzogsz, akkor NE GYERE!

·       ha nem tudod, vagy nem akarod a közösségi munkából vagy szórakozásból kivenni a részedet, NE GYERE!

·  ha szándékosan veszélyezteted a társaság többi tagjának a biztonságát, örömét,         kérlek,NE GYERE!

·   mindig volt, van és lesz legalább egy „gyenge láncszem” a csapatban (logikus), de ha nem vagy képes az ő vagy másik csapattag érdekében a saját érdekeid csorbulását elviselni, akkor NE GYERE!

·       ha mindenáron muszáj bizonyítanod, hogy te vagy a „legjobb”, mindegy miben,

NE GYERE!

·       ha nem tudod, vagy nem akarod a TuTi-t alkalmazni, használni (mindnyájunk biztonságát szolgálja) akkor NE GYERE!

 

Ettől mi még lehetünk jóban vagy akár barátok is, sőt túrázhatunk együtt is, ha te vagy ti hívtok meg a ti általatok szervezett túrákra!

 

Nem mindenkinek egyforma a tűrőképessége egy ilyen hosszabb idejű és összetételű motoros túrán, ezért  kérem  a fenti dolgokat tőletek megfontolni!

 Nem a csapatszakítás, sokkal inkább az építés híve vagyok és ehhez a fenti gondolatok szerintem elengedhetetlenek.

Útálom a rosszindulatú piszkálódást, baszogatást, vesztes helyzetbe hozást, akkor is, ha nem nekem szól!

Úgy gondolom nyugodtan nevezhettek nagyképűnek, majomnak, önzőnek, vagy aminek akartok, ezt vállalom is szívesen,

de elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne engedhessek meg magamnak egy-egy rossz hangulatú túrát, mert már sem időm sem pénzem nincs felesleges!

Aki pedig a fenti feltételeket nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni annak azt, gondolom, egyedül kellene motoroznia, vagy egy olyan társasággal ahol ő a leggyengébb láncszem és nincs módja azt a kurva nagy macsóságát villogtatnia!

A  köszönöm” egy kis figyelmesség,de ettől sokkal többre értékelem ( az egész éves előkészítő munka és a koncentrációt igénylő túravezetés elismeréseként )az arcokon az elégedett  vigyort, vagy rácsodálkozást!

 

Nekem az ilyen túra erről szól és ez a hitvallásom, a barátkozás alapja.

Ha mindezek ellenére még lesz, aki eljön velem motorozni, az remélem, velem együtt élvezni fogja az utat, örömmel, jó kedvel, és ezért, mint ahogy eddig is,

igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni!

 

Baja,2009. október 30.

CseCse